Brandputten en sprinklerinstallaties

Waarom een bluswatervoorziening? Gebieden waar het leidingwaternet niet of onvoldoende toereikend is zoals in buitengebieden en op industrieterreinen wordt vaak overgaan op een bluswatervoorziening.

Investering
Een brandput is een goede en betrouwbare investering voor de lange duur. De brandput wordt alleen gebruikt bij calamiteiten en heeft daardoor een lange en bedrijfszekere levensduur. Bij aanschaf geeft het vaak een premiekorting op de brandverzekering.

Eisen en uitvoeringen
De capaciteit van de brandput wordt bepaald door de plaatselijke brandweer en deze geeft ook het gewenste debiet aan, 60 m3, 90 m3 of 120 m3. Bij brandputten wordt grondwater onttrokken, hiervoor moet een aanvraag ingediend worden bij het betreffende waterschap. De aansluitingen voor de brandweer zijn universeel (stotz nok 133), alleen de aansluiting kan boven- of ondergronds zijn (hiervoor hebben wij verschillende RVS uitvoeringen).

Vergunning/ontheffing
Door het gebruik als calamiteit zijn deze vaak op korte termijn te realiseren. De aanvraag kunnen wij geheel voor u verzorgen.

Speciale uitvoeringen  
Op terreinen waar wel voldoende oppervlaktewater aanwezig is, maar welke niet toereikend zijn voor de brandweerauto hebben wij een speciale aangepaste brandvoorziening. Op plaatsen waar de grondwaterstand te laag is om het water met de brandweerauto naar boven te halen leveren wij complete installaties. Deze bestaan uit een onderwaterpomp, stijgleidingen en schakelkasten. 

Sprinklerinstallaties
In samenwerking met erkende sprinklerinstallateurs verzorgen wij voor u de totale aanpak van bron tot werkend sprinklersysteem. Van kleine vuurwerk sprinklerinstallaties van enkele m3 tot grote systemen van 200 m3 of meer.

Mocht u interesse hebben dan maken wij graag een vrijblijvende offerte.
Vul dan hier het contact formulier in.